Nieuwe podcast: “Dit was de radio”

Nog nooit waren podcasts zo populair. Ze bestaan al vele jaren, maar door de hoeveelheid, de gewenning aan media ‘on demand’ en de verbeterde streaming- en datatechnieken in mobiele telefoons is de opmars niet meer te stuiten. Zelf luister ik enorm veel podcasts (alsof ik al niet druk genoeg ben met tv-kijken en radio luisteren…) en al heel lang wil ik ze zelf ook maken. Maar het is er nooit van gekomen, hoewel ik er genoeg ideeën en concrete plannen voor heb. Binnenkort zullen die podcast vast alsnog het levenslicht zien, maar nu is er eindelijk de eerste podcast die ik samen met twee fijne heren maak en presenteer.

In “Dit was de radio” bespreek ik samen met mede-mediajournalist Arjan Snijders en presentator Harm Edens de radio van de afgelopen maand. We analyseren op luchtige wijze de opvallendste radiomomenten, radionieuws en we laten de grappigste flaters horen. We hebben het over de slechtste radio, maar ook over de mooie luisterpareltjes die je niet had mogen missen. Van NPO Radio 1 tot SLAM en van Radio 538 tot KINK; geen zender blijft onbelicht.

De podcast is volgens mij in potentie voor iedereen leuk om te beluisteren, vooral door de interactie tussen Arjan, Harm en mij, maar het is natuurlijk ook een kléin beetje een podcast voor radionerds. Juist in een podcast moet dat kunnen; het medium is bij uitstek geschikt voor liefhebbers van onderwerpen die nooit ‘music for the millions’ zullen worden.

In de eerste aflevering (over de radio van de maand januari 2020) hebben we het onder andere over de uitreiking van de Gouden Radioring, over Edwin Evers die een maandje inviel bij ‘De Coen en Sander Show’ op 538, we vinden iets van het tijdstip van reclameblokken, eren overleden radio-iconen én ik vertel over m’n jeugdherinneringen aan radio in de wachtkamer van de tandarts.

Hier zijn alle uitzendingen te beluisteren. Ik hoor graag wat je er van vindt!