Over Ron

 
 

Over Ron

Een passie voor media kan bijna niet groter zijn dan die van Ron. In heldere taal en op luchtige toon kan hij vertellen hoe het ├ęcht zit.

Ron Vergouwen bij RTL Boulevard

Ron Vergouwen (1981) is freelance mediajournalist, programmamaker en presentator. Op NPO Radio 1 is hij sinds 2010 wekelijks te horen als mediadeskundige in De Perstribune, waarin hij de media van het heden en verleden op een luchtige toon bespreekt en analyseert. In RTL Boulevard was hij vanaf het voorjaar van 2018 tot 2021 regelmatig te zien als vaste mediadeskundige. Omroepontwikkelingen, programma’s, presentatoren en kijk- en luistercijfers zijn daar zijn grootste specialisme.

Daarnaast is Ron wekelijks te horen met het laatste medianieuws in het programma Haandrikman! op NPO Radio 5. Regelmatig is hij te zien en te horen bij EditieNL, NPO Radio 2 en de NOS. Verder schrijft Ron voor tijdschriften en tv-gidsen over radio en televisie en is regelmatig te horen als presentator van het ‘talkradio’-programma Nachtzuster op NPO Radio 1.

Ron werkte eerder bij mediaprogramma's AVRO's Antenne 2 op Radio 2 (redacteur/verslaggever) en BNR's Mediazaken (samensteller). Ook deed hij een aantal jaar de eindredactie van De Perstribune op NPO Radio 1 (over sport en media) en was hij de eindredacteur van alle MAX-programma’s op NPO Radio 5.

Ron was ook lange tijd te horen als tv-recensent: van 2007 tot en met 2009 met TV Deze Week op BNR Nieuwsradio. Daarna van 2010 tot 2018 met Kassie Kijken voor NPO Radio 1. Sindsdien legt hij nog steeds het media-aanbod onder de liep, want voor dezelfde zender kiest hij wekelijks het 'tv-moment' en 'radio-moment' van de week' en bespreekt hij opvallende programma's en momenten op tv én radio.

Ook is hij initiator van de radioprijs 'Radiomoment van het jaar', die sinds 2019 wordt uitgereikt via NPO Radio 1. Verder is hij lid van de jury die jaarlijks de Zilveren Nipkowschijf uitrijkt voor het beste tv-programma. Hij maakt en presenteert de podcasts 'Dit was de radio' (over radio, met Arjan Snijders en Harm Edens) en 'Daar bleef je voor thuis' (over televisie, met Bjorn Bouwens).

Wil je Ron inhuren als programmamaker, deskundige of presentator? Of zin om eens (goede) koffie met hem te drinken? Neem contact op!

Ron Vergouwen in gesprek met Arjen Lubach

In gesprek met Arjen Lubach

Ron Vergouwen als verslaggever bij Eva Jinek

Als verslaggever bij Eva Jinek

Ron Vergouwen met jury Nipkowschijf

Sinds 2013 lid van de Nipkowschijf-jury